| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
11, Rio Negro Close, off Yedseram Street
Maitama District
АБУЏА
НИГЕРИЈА

Телефон: + 234 / 805 9738141 Локација/Мапа
Тел. конзуларно:+ 234 / 805 9738141 Конзуларна надлежност

E-mail: mail@ambnig.com

E-mail: serbconsabuja@gmail.com

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.abuja.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета специјалног изасланика председника Србије амбасадора Зорана Вујића Савезној Републици Нигерији

Током периода од 10.-12. октобра ове године, амбасадор Зоран Вујић, у својству специјаног изасланика председника Републике Србије г.дина Александра Вучића, боравио је у посети Савезној Републици Нигерији.

Приликом разговора амбасадора Зорана Вујића и његовог домаћина Министра СМИП-а Нигерије Џефри Оњеама констатовано је да су билателарни односи Републике Србије и Савезне Републике Нигерије пријатељски и без отворених питања. Размотрене су могућности за даље унапређење сарадње у различитим областима, а пре свега на економском плану. Обе стране су исказале интерес за наставак дијалога  између две земље на високом и највишем нивоу.


8. Конференција српске медицинске дијаспоре 2017

8. Конференција спрске медицинске дијаспоре 2017, одржаће се у периоду од 21-23 јуна 2017. године у Белом Двору у Београду. 

 


O Б А В Е Ш Т Е Њ Е ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА О ТОМЕ ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ

Обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (11. марта 2017. године), могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за председника Републике гласати у иностранству.


Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.


Дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије коме је поднет захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству доставља захтев надлежној општинској, односно градској управи по месту пребивалишта бирача у земљи.


По доношењу решења да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству и упису тог податка у јединствени бирачки списак, бирач се не уписује у извод из јединственог бирачког списка по месту пребивалишта у земљи, односно уписује се у извод из јединственог бирачког списка према месту боравишта у иностранству.


Указује се да се податак о томе да ће бирач гласати у иностранству може уписати у јединствени бирачки списак само за лице које је већ уписано у јединствени бирачки списак. У случају да лице које има бирачко право није уписано у јединствени бирачки списак за одлучивање по захтеву за упис податка о томе да ће бирач гласати у иностранству, неопходно је претходно спровести поступак уписа у јединствени бирачки списак. Захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис податка да ће бирач гласати у иностранству, подноси се дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије које оба захтева доставља надлежној општинској, односно градској управи према последњем пребивалишту подносиоца захтева пре одласка у иностранство, односно последњем пребивалишту једног од његових родитеља.


Такође, обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети општинској, односно градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.


Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе –  www.mduls.gov.rs, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

 

Zahtev za upis u biracki spisak podatka da ce birac glasati u inostranstvu preuzmite ovde.

Zahtev za upis u jedinstveni biracki spisak u Republici Srbiji preuzmite ovde.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова